Introductie

Door mijn jarenlange ervaring als inkoper en business analist weet ik als geen ander dat een slechte tekst (commercieel) nadelig werkt en zelfs juridische gevolgen kan hebben. Mede daarom schrijf ik niet alleen pakkend en to the point, maar ook met oog voor detail.

Maar meer dan dat: taal is communicatie, taal is muziek. Mijn passie voor de Nederlandse Taal heeft geleid tot uitgave van twee boeken: een verhalenbundel en een roman.

Taal is communicatie 

Als je onduidelijk spreekt dan word je niet gehoord. Als je te veel en te lang spreekt dan haken mensen af.

Met geschreven taal is het niet anders. Een professionele tekstschrijver weet de woorden tot een lekker gerecht te koken dat zo op de menukaart gezet kan worden. Alle ingrediënten zijn op elkaar afgestemd: eenvoudige, vlotte zinnen, grammatica, stijl en niet te vergeten interpunctie.

Grammaticale en stijlfouten zullen je saus doen schiften… De boodschap – die centraal staat – komt dan niet over. Daarom een professionele tekstschrijver. Hij weet het uiteindelijke doel te bereiken: een smakelijk gerecht dat met genot wordt gegeten, maar ook voedt.

Zo moet een website pakkend zijn en zo geschreven dat zoekmachines de tekst onmiddellijk kunnen vinden (search engine optimization: SEO). Het doel moet bereikt worden.

Taal is muziek

De hardrock van een column, de ballade van een levensverhaal, het levenslied van een huwelijkstoespraak en andere (persoonlijke) teksten… Ik schrijf ze graag!

Maatwerk: ik schrijf met humor, passie, emotie, maar ook zakelijk. Doelgericht, creatief, gedetailleerd. Fictie en non-fictie, maatschappijkritisch… Maar altijd vanuit het perspectief van de opdrachtgever; eerst als ik u een passende jas kan aanbieden, ben ik tevreden.  

Spreekt voornoemde u aan? Aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen. 

herschrijven

correctie

redigeren

webteksten

commerciële en zakelijke teksten

nieuwsbrieven & e-mails

blogs

van alles

Deel deze pagina